25.12.2015. IZLOŽBA RAZGLEDNICA CRNE GORE, PROMOCIJA CD-a I ISPRAĆAJ STARE GODINE U SPLITU

U predblagdanskom ozračju povodom ispraćaja Stare godine u Zajednici Crnogoraca okupljni članovi društva, prijatelja Crne Gore i predstavnici nacionalnih manjina (Slovenci, Bošnjaci, Rusi i Srbi) imali su priliku razgledati izložbu slika RAZGLEDNICE CRNE GORE, te uživati u poznatim notama crnogorskih pjesama na izdanom CD-u PJESME ZA DUŠU NAŠEG NARODA.

Predsjednica Nataša Gerželj priredila je izložbu razglednica koje su obuhvatile cijelu Crnu Goru, od Igala, Herceg Novog, Kotora, Budve, Sv. Stefana, Bara i Ulcinja pa sve do Virpazara, Cetinja, Podgorice, Danilovgrada, Nikšića, Berana, Pljevalja, Žabljaka i Durmitora. Tu su i manji gradovi: Zelenika, Donja Lastva, Prčanj, Baošići, Čanj i dr. Razglednice datiraju od 50-tih godina prošlog stoljeća pa sve do današnjih dana.

Večer je obilježena preslušavanjem crnogorskih pjesama sa CD-a koji je također sastavila gđa. Gerželj. CD se sastoji od 36 pjesama a među njima su Niđe nebo nije plavo, Ivanova korita, Crna Goro, Oj svijetla majska zoro, Kralj Nikola na umoru, Stara Varoš, Zauvjek moja, Srce mi je pokraj Cetinja... pored takvih pjesama, pršuta, crnogorskog Vranca i Nikšićkog piva nije preostalo ništa drugo nego zaplesati i zapjevati.

Prisutni su na poklon dobili mali paket iznenađenja u kojem se nalazio kalendar za 2016. godinu, kemijska olovka sa logom Zajednice te promotivni CD. 

Kontaktirajte nas

ZAJEDNICA CRNOGORACA SPLIT

 

Vukovarska 59,  21000 Split Hrvatska (Croatia) 

 

++385 (0) 21 771 533

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.